Movares reist slimmer en vermindert CO2-uitstoot met 21%

Van 15 oktober tot en met 11 november deed Movares mee aan de Slimmer Reizen Challenge. Het initiatief werd door de Reisbeweging uitgevoerd in opdracht van de Green Business Club Utrecht Centraal.

Vóór de challenge reisde al meer dan tachtig procent van de medewerkers van Movares met het OV, “maar ook bij ons is er nog veel te winnen”, aldus Jacco Buisman, directielid bij Movares en voorzitter van de Green Business Club Utrecht. Tijdens de campagne pakten medewerkers nog vaker de elektrische fiets of auto, gingen ze meer carpoolen of werkten ze een dagje thuis. Met als resultaat 21 procent minder CO2-uitstoot. Omgerekend is dit maar liefst 450 kilo minder CO2!

WEDSTRIJD

Tijdens de ‘Slimmer Reizen Challenge’ werden medewerkers uitgedaagd om een maand lang zo duurzaam mogelijk te reizen. Movares bood verschillende duurzame(re) opties aan, zodat de medewerkers gemakkelijk en laagdrempelig alternatieven konden uitproberen. Via de Low Car Diet app kregen de medewerkers inzicht in hun reisgedrag en kon bijgehouden worden wie een maand lang het duurzaamste heeft gereisd.

De afdeling ‘Gebouwen en Energie’ pakten de teamprijs; een avondje elektrisch karten. En met een CO2-besparing van maar liefst 32 procent, pakte Mariet Peerboom als individuele winnaar de hoofdprijs: een half jaar lang gebruik maken van een elektrische fiets!